Dissing & Las synger Dylan - Kirkekoncert

Dissing & Las


dissing-og-las-bifald
Share Button

Dissing & Las synger Dylan

Dylan, Dissing & Las. Det lyder som en god ide, og det er det. Bob Dylan sunget og spillet af Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, der tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.

Dissing & Las Trio i selskab med organisten Charlotte Møller afprøvede deres idé og spillede deres første Dylan-koncert sammen. De ville finde ud af, om man kan spille Dylan i kirken.

Harmonerede de så sammen? JA! Dét gjorde de! Det var nærmest overvældende at høre, hvordan orglet svøbte sig omkring piano, guitar og mundharmonika og stemmer. Over, under og ind i mellem. Flot arrangeret og flot spillet og sunget. (Allerødnyt, 9. april 2012)

Reaktionen fra publikum var overvældende, og det var næsten som om koncerten ramte en nerve hos publikum, der bare har ventet på at blive rørt.

Det var ikke ud af det blå, at Charlotte Møller fik idéen at ringe til Dissing & Las. Siden sin eksamen med topkarakterer i orgel og klaver fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium, har hun rejst verden rundt i sin søgen efter nye musikalske horisonter: Solistklasse i Frankrig afsluttet med 1. pris tildelt af en international jury, Master i Tidlig Musik, historisk improvisation,  fellowship på Cornell University,  samt et udbygget turné virksomhed i Europa.
Anmeldere har kaldet hendes spil virtuost og temperamentsfuldt, og nu har hun sammen med Dissing & Las kastet sig over Bob Dylans univers.

Det er altså ikke nogen frøkenhvemsomhelst der bokser fra kirkens modsatte ringhjørne, når der er koncert næste gang.

Dylans sange med deres tråde af fortællinger og eksistentielle nerve er oplagte at orkestrere i kirkens højloftede rum, men det er første gang det sker med garvede rock/blues musikere og en klassisk organist – et vaske-ægte cross-over projekt, der blander det bedste fra begge verdener.

Dylans sange er hjerteblod for Dissing & Las trio, der de sidste 20 år har tjent sin læretid som Poul Dissings faste backingruppe og de seneste år deres egne sange. Med sig har de denne gang den klassiske organist Charlotte Møller, der med et solidt udgangspunkt i klassisk kirkemusik spiller med og op mod Dylans musik fra orglet i den anden ende af kirken.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Dissing & Las er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Dissing & Las Bookingforespørgsel
dissing-og-las-bifald
Top

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet