Jesper Grønkjær - Tryllekunstner og Foredragsholder
Jesper Grønkjær
Share Button

Jesper Grønkjær

– tryllekunstner og foredragsholder

Oplev et show med Jesper Grønkjær, som er en af Danmarks mest professionelle tryllekunstnere. Et show der har været vist over hele verden i mere end 25 år.

Det er gags, trylleri, vanvittige numre, hvor publikum inddrages, når direktøren eller fødselaren f.eks. saves over. Det hele serveres i højt tempo, når crazy magi og ægte forundring mikses sammen til begrebet stand-up magic. Jesper Grønkjær trækker på sin erfaring som professionel tryllekunstner, flere teaterroller, medvirken i film, revy osv. Det hele udføres i både sjov og imponerende stil, så tilskuerne skiftevis skriger af grin og måbende forbløffes.

Om det er show fra scenen, eller det er tricks helt tæt på rundt ved bordene, så efterlades publikum med følelsen af, at det er magi, der begynder lige præcis dér, hvor fornuften og logikken hører op.

Foredrag med Jesper Grønkjær

Jesper Grønklær er ikke blot en af Danmarks mest benyttede tryllekunstnere. Han er også professionel eventyrer, og han er optaget i De Berejstes Klub og i Eventyrernes Klub.

Eventyreren og forfatteren Jesper Grønkjær rejser ud til klodens fjerneste afkroge for at opsøge folk, der lever uendelig fjernt fra det liv, vi kender i Danmark.

En førstehåndsberetning fra Nordkorea

Hør Jesper Grønkjær fortælle om sine oplevelser i  diktaturstaten Nordkorea. Hans plan var at rejse ind i verdens mest lukkede land og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Da Jesper ankom til landet, blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til gengæld blev det dagligt til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud for at se statuer, som alle havde det formål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredraget er en unik beretning fra en ellers lukket verden. Som den første danske forfatter lykkedes det Jesper Grønkjær at lave interviews med nordkoreanske afhoppere, der fortæller om deres flugt. Det er på én gang humoristiske og tankevækkende personlige fortællinger med indblik i Korea-krigen og den politik, der har skabt et land, der er både gådefuldt og mystisk.

Smil på Dødens Avenue

En rundrejse i verdens farligste kvarter blandt voldtægtsforbrydere, kidnappere, incestofre, politi og politikere, og hvor Jesper stod ansigt til ansigt med en massemorder med 400 drab bag sig.

Jesper Grønkjær er professionel tryllekunstner. Han har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge for at leve og optræde hos ekstreme befolkningsgrupper. Han drager ugevis igennem junglen for at opsøge de sidste kannibaler, lever hos munke i Himalaya eller rejser på tømmerflåde ned af Amazonfloden i Sydamerika m.m.

For kort tid siden var Jesper Grønkjær i verdens farligste land – Honduras. Honduras er på størrelse med Danmark, og der begås 20 drab om dagen, dermed har landet en mordrate højere end både Irak og Afghanistan. ”Dødens Avenue” er et lovløst kvarter, hvor trusler, likvideringer, afpresninger, narkokartellet, voldtægt, bandekrige, børneprostitution og mord er en del af den rå hverdag. Med et tv-hold ville Jesper undersøge, om der i det hele taget er noget at smile af i et kvarter med fem mord i ugen.

Rejsen bragte bl.a. Jesper til piger, der var blevet misbrugte af deres fædre, børn, der havde myrdet deres mødre, og forældre, der havde mistet deres børn i bandekrigen. Med trukne maskinpistoler var han med politiet på barsk narkorazzia, og han besøgte landets kommende præsidentkandidat.

Foredraget handler ikke blot om at rejse ud i verden, men er i lige så høj grad en fortælling om at rejse ind i sig selv. Det er en varm og smuk beretning om næstekærlighed, håb og om at turde tro på Gud, selv om man bor i verdens farligste land. Hør, hvordan man kan tilgive sine børns morder eller forældre, der har voldtaget én igen og igen.

En morders bekendelser

Hvordan skabes ondskab?

På rejsen stod Jesper Grønkjær ansigt til ansigt med Latinamerikas værste kvindelige massemorder, ”hundjævelen”, med 400 mord bag sig. Hun berettede om sit liv og sine gerninger og gav dermed en snert af forståelse for, hvordan et ondt menneske skabes. Hør, hvordan hun fik ændret Jespers fordomme om ondskab. Det endte med et venskab mellem massemorderen og tryllekunstneren.

Foredraget er en gribende fortælling, der efterlader publikum musestille, mens de til andre tider skriger af grin over de vanvittige historier. Trods den barske beretning er det et smukt, kærligt og inspirerende foredrag, som vi alle kan lære af. Undervejs mikser Jesper rørende beretninger, smukke fotos og unikke tv-klip. Ikke bare fra Mellemamerika, men også fra hans mange andre ekspeditioner kloden rundt. Og selvfølgelig viser han eksempler på det trylleri, han har fascineret sit publikum med i hele verden.

Personlig udvikling

Den røde tråd i foredraget er, at vi alle skal tage ansvar for vores eget liv. Jesper Grønkjær blev selv fejlplaceret på gymnasiet for at udleve omgivelsernes ambitioner. Han blev smidt ud, men kom ind igen og fik sin eksamen – den dårligste der endnu er givet på Bjerringbro Gymnasium. Først da han fulgte sin drøm om at blive professionel eventyrer og en af Danmarks bedste tryllekunstnere, fik han de succesoplevelser, der modnede ham som menneske, og sendte ham verden rundt.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jesper Grønkjær er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Jesper Grønkjær Bookingforespørgsel
Jesper Grønkjær
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet