Lotte Heise - foredrag og konferencier
lotte-heise-bifald
Share Button

Lotte Heise

I 2017 markerede Lotte Heise sine 30 år på scenen i Danmark med det bedste af bedste med Der kommer stadig flere rynker-turnéen.

Siden start har Lotte Heise leveret over 30 forskellige shows. Intet har været tabu, og stort set alle emner har været berørt.

Foredrag med Lotte Heise

SOSU’erne skulle have en medalje

I foredraget fortæller Lotte Heise om sin holdning til ældreplejen og sætter fokus på SOSU-assistenternes arbejdsforhold og aflønning.

Efter Lotte Heises mor fik en blodprop, har den rapkæftede entertainer, skuespiller og foredragsholder fået indgående kendskab til den kommunale ældrepleje.

Og det har ikke altid været fornøjeligt, fortalte hun på Folkemødet på Bornholm.

Men selvom hun har været utilfreds med mange ting omkring sin mors sygdomsforløb, har hun stor respekt for hovedparten af de SOSU-assistenter, der har hjulpet hendes mor.

Selvfølgelig skal hun bo sammen med mig

I 2015 udkom Lotte Heises bog Selvfølgelig skal hun bo sammen med mig – om at bo med sin handicappede mor, som også er navnet på et foredrag.

Lotte Heise har igennem 3½ år boet sammen med sin handicappede mor, der i februar 2011 fik en blodprop, som medførte en total højre side lammelse og ekspressiv afasi.

”Det betød at min superseje mor, fra at være et normalt fungerende menneske, ikke kunne ret meget selv, udover at hun mistede evnen til at tale. Hun forstår alt, men udtrykker sig umådelig begrænset. Det mentale fængsel syntes jeg var så synd for hende, at jeg lejede et hus, hvor hun kunne bo sammen med mig og mine dengang 14-årige tvillinger.

Det har været en lang, svær, anstrengende, men også livsgivende og smuk rejse.

Vi har grinet, grædt og kæmpet og det har været det hele værd, men da også en pris at betale!
Fra 1.3.2015 bor min mor nu en beskyttet bolig i Gentofte, tæt på alle sine veninder. Hun er kommet overens med at hun er afhængig af andre, har et fantastisk humør, læser hører klassisk musik og vi går stadig til koncerter og opera sammen, noget der altid uanset handicap eller ej – har været et vigtigt bindeled i vores stærke relation!”

Hør Lotte fortælle om sin og hendes mors rejse igennem 3½ år i et usædvanligt bofællesskab, med tvillingedrenge, krybdyr, edderkopper og et par katte! Der kommer til at blive fældet en tåre, grint og masser at tænke over!

Det skal være sjovt at blive gammel i Danmark

– Hvorfor mener man, at ældre ingen smagsløg har?
– Hvorfor taler mange, der arbejder med ældre ”babysprog”, eller endnu værre taler ned til de ældre borgere?
– Hvor er logikken, når den ene hånd overhovedet ikke ved, hvad den anden gør i vores kommuner, som altid fattes penge, men har ufattelig mange ansatte?
– Hospitalerne glemmer det ene og det andet, men de ældre har svært ved at råbe op og brokke sig – det er jo ikke alle, der har en datter, der hedder Lotte Heise, der kæfter op – når tingene ikke er i orden.
– Hvorfor er livskvalitet et ord, der reelt er forbeholdt mennesker under 75 år eller helt raske?
– I Danmark mangler vi for respekt for, som folk er ”gamle”, eller som ikke er helt superhurtige.
– Vi mangler empati, og det er sørgeligt i et samfund som vores, hvor de fleste trods alt har rigeligt.

Dette og meget mere samt et par personlige historier om at følge sin handicappede mor gennem tykt og tyndt, underholder Lotte med i 75 minutter!

Relevans for din virksomhed

Det handler om at servere budskaberne, så de bliver taget ind. Hvis publikum ikke oplever et commitment, så spilder jeg deres tid.

”Jeg ved ikke, hvorfor så mange mænd hader mig, men det betyder utrolig meget for min tilgang til et erhvervsforedrag,” siger Lotte Heise.

Der ligger en kæmpeeffekt i at stå foran f.eks. 50 ”Lotte-Heise hadende” mænd, der som udgangspunkt ikke gider at høre på mig. De vil måske hellere have haft en anden, eller måske er de bare trætte af, at en ”plaprende eksblondine” skal ”belære” dem om noget, som jeg ikke burde have forstand på. Men når jeg har stået foran dem i en halv eller hel time og har vundet dem, når de tror på mig, så får jeg en speciel form for respekt. Dét giver et indlæg noget helt specielt, som er umuligt at indstudere.

Hele pointen med en god foredragsholder er at udstyre budskaberne og indholdet med en nærhed, en uomgængelighed, at modtageren ser sig selv i budskabet. Var det ikke tilfældet, kunne man lige så godt sende sine budskaber på en PDF-fil og bede folk om at læse den igennem. Det handler om at fastholde sit publikums interesse og være helt til stede. Kører man sit eget løb – og så kan man ellers være nok så meget af en sprællemand – så bliver det på bekostning af budskaberne.

Man lytter altid til én, som man er sur på – ret ironisk. Vi er simpelthen indrettet sådan, at vi ikke kan ignorere de personer, som vi allerhelst vil ignorere. Jeg ser en enestående mulighed for at gøre mig positivt gældende, når folk er sure. Man kan kaste sig ud i et stort martyrium eller bestræbe sig på at huske, at man sjældent er lige så relevant for nogle som for dem, der er sure på én.

Lotte Heises motto er: ”Foredrag, der gør en forskel”.

Alle Lotte Heise indlæg tilbydes på fransk, tysk, engelsk, norsk og selvfølgelig dansk.

Lotte Heise kan også bookes som konferencier.

Klassiske shows og foredrag med Lotte Heise

Der kommer stadig flere rynker

Kaos, Kærlighed og Krybdyr
Kirkeforedrag: Næstekærlighed & medmenneskelighed
Lotte Heise – helt klassisk
Kan du nå det? – en overlevelsesguide for børnefamilier
Min far mobber bedre end din
FAR, MOR & BØRN
Det’ da løgn – Lotte Heise show 2009
Skyd Lotte Heise
Vi lever for lidt!!
Damer, Duller & Drengerøve
Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget?
Kvindeliv på job
Gravid og hva’ så!
Dig & Mig og vi 2!
Mandfolk og søde pi’r!
Så sundt som det er sagt!
Sig hvad du mener!
Ansvar er noget man ta’r!
Hvorfor elske man(d) magt?

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lotte Heise er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Lotte Heise Bookingforespørgsel
lotte-heise-bifald
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet