Mikael Kamber - bookingbureau

Mikael Kamber


Share Button

Om Mikael Kamber

Mikael Kamber (født 1967) er journalist, forfatter og studievært på TV2 Nyhederne. Han er også uddannet i positiv psykologi i USA og forfatter til bøgerne Vi er bedst når vi er glade og snart også Stærkere – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder.

Tidligere har Mikael Kamber blandt andet været mediedirektør i DR og chefredaktør for JydskeVestkysten, og i de senere år har han holdt en lang række foredrag og workshops om arbejdsglæde, kommunikation og personlige styrker.

Skru op for gejsten på arbejdspladsen

– et foredrag for medarbejdere og ledere, der ønsker en lavpraktisk metode til at skrue op for arbejdsglæden

Glade arbejdspladser er ikke bare gladere end de andre. De er også mere succesfulde. Du får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael Kamber fortæller om den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde. Og nej, arbejdsglæde opstår ikke ved, at kantinen serverer gourmet-mad, og alle får dyre julegaver. Arbejdsglæde handler først og fremmest om konkret adfærd – som f.eks.:

 • hvordan I siger godmorgen
 • hvordan I brokker jer og reagerer på fejl
 • hvordan I anerkender hinanden og håndterer jeres succeser

I foredraget får du indblik i, hvorfor det er afgørende at ramme en sund balance mellem det positive og det negative i hverdagen. Du kommer også selv til at bidrage undervejs, for du skal være med til at identificere de former for adfærd, som I med fordel kan skrue op og ned for på netop din arbejdsplads.

Inden foredraget er forbi, har du besluttet, hvad der allerede i morgen bliver dit første skridt på vejen mod større arbejdsglæde. Og du ved, hvordan du og dine kolleger laver en lavpraktisk plan, der holder jer på sporet, også på en grå mandag.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bøger ”STÆRKERE” og ”Vi er bedst, når vi er glade”. Der er mulighed for at købe et signeret eksemplar af bøgerne efter foredraget.

Varighed: Fra en time og opefter

Vi er bedst når vi er glade

– et foredrag om hvad glæden betyder for vores liv,

og hvordan vi kan skrue op for den

Vær forberedt på en indsprøjtning med inspiration, humor og viden, når Mikael Kamber fortæller, hvor meget glæden betyder vores liv: Når vi er glade, er vi mest effektive, mest kreative og mindre syge, vi lever endda længere.

Foredraget bygger på den banebrydende viden, som hjerneforskningen og forskningen i positiv psykologi har bragt frem i de senere år. Du får blandt andet indblik i:

 • hvorfor vi har en medfødt tendens til at fokusere mere på det negative end på det positive
 • hvorfor det er en rigtig god idé at træne sig op til at ramme en balance, hvor det negative ikke fylder mere end nødvendigt, og hvor det positive fylder så meget som muligt
 • hvordan du langsomt, men sikkert, kan ændre din adfærd, så du får en gladere hverdag

Undervejs får du mulighed for at mærke og opleve nogle af foredragets vigtigste pointer på dig selv.

Foredraget tager udgangspunkt i Mikael Kambers bestseller ”Vi er bedst, når vi er glade” og hans seneste bog ”STÆRKERE”. Du har mulighed for at købe et signeret eksemplar af bøgerne efter foredraget.

Varighed: Fra 45 minutter og opefter

 

Gør det, I er bedst til på arbejdet

– sådan skaber I en arbejdsplads, hvor folk laver det, som de både er gode til og nyder at lave

Virksomheder og organisationer, der arbejder med udgangspunkt i medarbejdernes styrker, klarer sig langt bedre end gennemsnittet. Det er dokumenteret gennem talrige undersøgelser.

Og samtidigt er det sund logik: For når folk får lov til at arbejde med opgaver, som de både er dygtige til og nyder, præsterer de bedre, end når de bliver bedt om at løse opgaver, der passer mindre godt til dem.

Styrkerne er kongevejen til at skabe gode og succesfulde arbejdspladser,” siger Mikael Kamber.

Foredraget giver dig indblik i, hvordan du både som medarbejder og leder kan være med til at skabe en styrkebaseret arbejdsplads. Du lærer en håndgribelig metode i tre trin:

 • Find styrkerne: Alt godt samarbejde hviler på, at man kender hinanden. Derfor skal du lære du en metode til at identificere og sætte navn på styrkerne i dig selv og dine kolleger.
 • Brug styrkerne: Når du har skabt dig overblik over styrkerne i dig selv og dine kolleger, har du nøglen til at organisere arbejdet sådan, at folk får de opgaver, der passer bedst til dem. Du lærer at arbejde med STÆRKERE-modellen.
 • Bliv ved: De fleste nye tanker har det med at løbe ud i sandet, når de møder hverdagen. Foredraget slutter med en håndgribelig metode, der hjælper dig til at holde fast og blive ved.

Efter foredraget får du adgang til gratis materiale, som du kan bruge fremover i dit arbejde med styrker.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og den nye bog ”STÆRKERE – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder”, som Mikael Kamber har skrevet sammen med konsulent René Oehlenschlæger. Du har mulighed for at købe et eksemplar af ”STÆRKERE” efter foredraget.

Varighed: Fra 3 timer og opefter

 

STÆRKERE

– et foredrag om at finde sine styrker med Mikael Kamber

Med foredraget ”STÆRKERE” leverer Mikael Kamber en underholdende, veldokumenteret og til tider personlig beretning om, hvordan man finder styrkerne i sig selv og andre. Han fortæller, hvorfor både arbejdspladser og enkeltpersoner gør klogt i at investere flere kræfter i styrker end i svagheder.

”Når du arbejder bevidst med dine styrker, løfter du dig selv. Og når du ser styrkerne i andre, løfter du også dem. Styrkerne er kongevejen både til at skabe personlig trivsel og gode arbejdspladser,” siger Mikael Kamber.

Kunsten er at kunne håndtere både styrker og svagheder – og vide, hvordan man navigerer mellem dem:

 • Hvornår det klogt at fokusere på svagheder, fejl og alt det, der ikke fungerer?
 • Og hvornår er det klogere at bruge sine kræfter på styrker og alt det, der fungerer godt?

I foredraget leverer Mikael Kamber en meget håndgribelig metode.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og den nye bog ”STÆRKERE – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder”, som Mikael Kamber har skrevet sammen med konsulent René Oehlenschlæger. Der er mulighed for at købe et eksemplar af ”STÆRKERE” efter foredraget.

Varighed: Fra 60 minutter og opefter.

 

Vi er bedst når vi er glade

Vær forberedt på en indsprøjtning med både inspiration, humor og viden, når Mikael Kamber fortæller, hvad glæde betyder for arbejdslivet og resten af livet. Når vi er glade, er vi mest effektive, mest kreative og mindre syge, vi lever endda længere.

Foredraget bygger på den banebrydende viden, som hjerneforskningen og forskningen i positiv psykologi har bragt frem i de senere år. Undervejs får du mulighed for at mærke og opleve nogle af foredragets vigtigste pointer på dig selv.

Foredraget tager udgangspunkt i Mikael Kambers bestseller, Vi er bedst når vi er glade, som også vil kunne købes i forbindelse med foredraget.

Foredraget findes både i en version, der er henvendt til alle – og i en version til ledere, hvor der fokuseres på, hvordan man skaber varig arbejdsglæde.

Varighed: 45 minutter til 3 timer. Der er desuden en workshop-version af Vi er bedst når vi er glade, som varer 1/2 – 1 dag.

 

Positiv kommunikation, der smitter

Vi smitter med alt hele vores kommunikation. Både med vores kropssprog, med vores emails, sms’er og med alt hvad vi siger og ikke siger. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad vi smitter med. Hvis vi er i stand til at smitte andre mennesker med positiv kommunikation, løfter vi hinanden op. Imens negativ kommunikation fører til det modsatte.

I foredraget fortæller Mikael Kamber med udgangspunkt i forskningen i positiv psykologi og sine egne erfaringer som professionel kommunikator, leder og familiefar, hvad der udgør DNA’et i positiv kommunikation. Undervejs vil der være øvelser i verbale og non-verbale signaler, du får en række gennemprøvede værktøjer, og du får ny viden leveret på en underholdende og humoristisk måde.

Foredraget tager udgangspunkt i Mikael Kambers bestseller, Vi er bedst når vi er glade, som også vil kunne købes i forbindelse med foredraget.

Foredraget findes både i en version, der er henvendt til alle – og i en version til ledere.

Varighed: 45 minutter til 3 timer.

Der er desuden en workshop-version af Positiv kommunikation, der smitter, som varer 1/2 – 1 dag.

Stærkere – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder

Kender du dine styrker?

Når du arbejder bevidst med styrkerne i dig selv, løfter du dig. Og når du arbejder bevidst med styrkerne i andre, løfter du dem. Det er der solid videnskabelig dokumentation for, og der findes glimrende styrkeredskaber, som er lige til at bruge.

I foredraget fortæller Mikael Kamber, hvad styrker er, og hvorfor det er klogt at bruge flere kræfter på styrker end på svagheder. Du lærer at finde dine egne og andres styrker. Og du får indblik i, hvorfor dine styrker spiller en afgørende rolle i dit liv. Undervejs vil der være øvelser og diskussion, du får ny viden leveret på en underholdende og humoristisk måde.

Foredraget bygger på veldokumenterede resultater fra forskningen i positiv psykologi og karakterstyrker – og på bogen Stærkere – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder, som Mikael Kamber udgiver sammen med konsulent Rene Oehlenschlæger i foråret 2018.

Varighed: 3 timer (inkl 30 minutters pause) og opefter. Der er desuden en workshop-version af Stærkere – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder, som varer 1/2 – 1 dag.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Mikael Kamber er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Mikael Kamber Bookingforespørgsel
Top

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet