Prop og Berta - bookingbureau

Prop og Berta


prop-og-berta-bifald
Share Button

Vi præsenterer en supernyhed indenfor børneteater og –underholdning, der kombinerer det traditionelle dukketeater med ny teknologi.

Men iscenesættelsen af Prop og Berta universet er helt ny. Børneentertainer Niels Ingolf Rasmussen har skabt en live-version, hvor fortællingen om Prop og Berta vækkes til live i en sammenhæng, hvor det klassiske dukketeater og oplæsning gøres levende og samtidigt ved at bringe digitale formidlingsværktøjer som film og visuelle effekter ind i genren. Dette giver en forestilling, der blander nærværet ved højtlæsning og dukketeater, med det dragende og hurtige ved levende billedmedier. For Prop og Berta universet med den lille tykke mand og hans ko kan stadige tiltrække børn i dag, så de kan spejle sig i figurerne og måske lærer lidt om venskabets anatomi.

De fleste af os husker og elsker fortællingerne om Prop og Berta – historierne som blev skabt af Bent Solhof for over 40 år siden.
I 2014 blev Prop og Berta relanceret som dukketeater af “Det ny dukketeater”.

Allerede året efter i 2015 præsenteredes en nyt dukketeater forestilling “Borgmesterkæden“, som turnerede i 2015 og fortsat her i 2016 –  Det er denne nyeste produktion, som netop er filmatiseret til Nordisk Film.

De fleste af os kender og elsker fortællingerne om Prop og Berta fra vores barndom, og Prop og Berta universet, der er skabt af Ben Solhofs fejrer også 40 års jubilæum i 2013, så det er ikke så underligt, at de fleste voksne i dag kan synge med på kendingsmelodien om “den lille tykke mand og så hans ko, de lever livet til hverdag, de har det sjovt kan du tro“.
Nu relanceres Prop og Berta universet i en live udgave af entertainer og børneunderholdningsformidler Niels Ingolf, der har premiere på den første forestilling “Berta kan tale” dette efterår.

Historien om Prop og Berta

Forestillingen starter, der hvor det hele begyndte. Prop forlader byen for at finde et hus på landet, hvor han møder alle sine nye naboer, og ikke mindst Jerseykoen Berta, der jo kan tale. Prop og Berta bliver hurtigt venner efter en dramatisk ildebrand, lige som Prop også hurtigt bliver gode venner med byens politimester Frederiksen, og de små Tyttebøvser, der bor i en træstub
langt inde i skoven. Alt ånder dog ikke fred og fordragelighed, for idyllen ødelægges af heksen Fuilatrix. Den ondeste af alle onde hekse. Men selvfølgelig lykkedes det for Prop og Berta at narre heksen, så historien ender godt.

Det nye koncept er udviklet af børneentertainer Niels Ingolf i samarbejde med Egmont Kids Media. Warner Music Denmark har overtaget konceptet ‘Prop og Berta’ fra Bent Solhof, der i 40 år har udviklet og arbejdet med figurerne. “Berta kan tale” er den første fortælling, men forfatteren Bent Solhof har overladt 26 Prop og Berta manuskripter til videre bearbejdelse af Niels Ingolf, så det bliver en serie af forestillinger frem over, forventer både Egmont og Niels Ingolf.

Anmeldelser

“Tak for en fantastisk oplevelse I Idag gav Bertram og hans Børnehave. Han er vildt stolt og nød forestillingen. Og at han fik lov til at holde Berta var stort for ham. Håber I nyder kagen ligeså meget som vi har nydt jeres forestilling. God tur hjem og sejt at I forsatte turen herover selvom vejret opførte sig som det gjorde. Dejligt arbejde I laver.”
– Børnehuset Carlsro i Rødovre

“Det var en rigtig god forestilling! Børnene var fuldstændig opslugte – det var en fornøjelse at se! Tak! Min dreng spørger desuden, om ikke han også snart kan komme ind og se Prop og Berta og spøgelsestyven – jeg har lovet ham at holde øje;) Tak for idag!”
– Tilskuer på Københavns Hovedbibliotek

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Prop og Berta er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Prop og Berta Bookingforespørgsel
prop-og-berta-bifald
Top

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet