Selina Juul - foredrag om Stop Spild af Mad!

Selina Juul


selina-juul-bifald
Share Button

Danmarks førende ekspert på madspild og Nordisk Råds prisvinder: Selina Juul.

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du UFO’er liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

Mød kvinden som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul – og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidigt bidrage til et bedre miljø.

I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud – og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugere. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, og danskernes madspild de seneste år mindsket med 25% (ifg. estimat fra Landbrug & Fødevarer). Men der er stadig lang vej endnu.

FN forudser, at Jordens befolkning har allerede i 2030 brug for mindst 50% mere mad, 45% mere energi og 30% mere vand. Og i 2050 skal vi producere 70% mere mad, end vi gør i dag. Men allerede i dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker – tre gange.

Mød Selina Juul og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer – og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som civilisation kan sikre vores fremtidige overlevelse.

Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild

– blogger på Huffington Post USA og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad – Danmarks største bevægelse mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN. Selina Juul er vinder af bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, er af Berlingske i 2014 blevet kåret som Årets Dansker og er optaget i Kraks Blå Bog. I 2016 fik Selina Juul The Womenomics Influencer Award.

I 2017 har BBC lavet en dokumentarfilm om Selina Juuls arbejde – og videoen blev set af over 20 millioner mennesker på 7 dage: https://www.facebook.com/bbcbusiness/videos/1867098186881302/

Derudover har Selina Juul på Gyldendal udgivet bogen “Stop spild af mad – en kogebog med mere” med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet. Bogen fik en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards i Paris.

10% af overskuddet fra Selina Juuls personlige foredrag om madspild går til at sponsorere driften af foreningen Stop Spild Af Mad.

Nyeste præstationer

2016 – modtog The Womenomics Influencer Award

2015 – blev optaget i Kraks Blå Bog

2014 – kåret af tænketanken Mandag Morgen blandt 18 Forandringsledere i 2013 – nogle af de andre på listen er navne som Barack Obama, Angela Merkel, Edward Snowden, Jeff Bezos, Malala Yousafzai, Ida Auken, Christine Antorini, Peder Tuborgh og Anders Eldrup

2014 – kåret af Berlingske som Årets Dansker – blandt de nominerede var navne som Margrethe Vestager, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, René Redzepi, Jørgen Vig Knudstorp samt Oscar-vinder Anders Walther

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Selina Juul er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder vender vi tilbage med priser på Selina Juul Bookingforespørgsel
selina-juul-bifald
Top

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet