3 x Koppel - bifald.dk 7026 0100
3 x Koppel - bifald
Share Button

3 x Koppel – Familien Koppel i ord og toner gennem 100 år

Foredrag med Anders, Benjamin og Marie Carmen Koppel. En musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab.

Den 1. oktober 1908 blev Herman D. Koppel født i Danmark som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere. Dette var begyndelsen på familien Koppels “musikdynasti”, og er i dag begyndelsen til en skøn aften i selskab med tre prominente musikere fra Familien Koppel.

Herman begyndte at spille klaver som femårig, og det udviklede sig til en lang musikalsk karriere og en utrolig omfattende en af slagsen. Herman D. Koppels virke omfattede roller som pianist, komponist, improvisator, og som inspirationskilde for mange og ikke mindst hans egen familie.

I foredraget fortæller 3 x Koppel levende om familien, om deres liv og samarbejde. Fortællingen bliver understøttet med musikalske indslag og sange.

Anders Koppel

– dansk komponist og musiker, søn af Herman D. Koppel, han dannede i 1967 sammen med broderen Thomas rockgruppen Savage Rose, hvori han spillede orgel og skrev tekster. Anders Koppel forlod gruppen i 1974 og dannede i 1976 sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller den balkan-inspirerede fusionsgruppe Bazaar.

Efter en tid som meget aktiv studiemusiker og producer (1974-1980) har Anders Koppel koncentreret sig om Bazaar og sit kompositoriske arbejde med musik til en række film, skuespil, tv-spil, balletter, musicals, reklamer og hørespil samt desuden en række værker for forskellige klassiske besætninger. Han er en usædvanlig alsidig musiker og komponist, der bevæger sig frit mellem jazz-, folk- og rockmusik samt klassisk musik.

Benjamin Koppel

– er en dansk musiker (saxofon), søn af Anders Koppel. I 1992 modtog som den første jazzmusiker Jacob Gades store legat. Han studerede i New York hos den cubanske saxofonist Paquito D’Rivera, og i 1995 var han medstifter af crossover-ensemblet Mad Cows Sing, der med fire klassiske og tre rytmiske musikere har markeret sig stærkt i Danmark såvel som på den internationale musikscene. I 1997 uropførte han Anders Koppels Saxofonkoncert nr. 1 og i 2004 Saxofonkoncert nr. 2.

Hans virtuositet og musikalske overskud befinder sig lige godt i både jazz, soul, pop og klassiske sammenhænge, og han har da også markeret sig utrolig stærkt inden for disse genrer både i Danmark og internationalt. Hans saxofonspil kan høres på en lang række danske cd’er med bl.a. Danseorkestret, Moonjam, Marie Carmen Koppel, Alberte Winding, m.fl. Desuden har han udgivet flere end 25 cd’er som jazzsolist sammen med nogle af de allerstørste internationale jazznavne, herunder Kenny Werner, Daniel Humair, Phil Woods, Alex Riel, Larry Goldings, Randy Brecker, Ignacio Berroa, Bill Stewart, Paul Bley, Miroslav Vitous, Chano Dominguez m.fl.

Marie Carmen Koppel

– soul- og gospelsangerinde, datter af Anders Koppel. Hun har gennem en årrække har opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau. Hun boede fra 1994-1996 i New York, hvor hun som den første hvide og ikke-amerikaner sang i Fountain Church of Christ.

Hun har desuden været gæstesolist hos bl.a. Klüvers Big Band, DR UnderholdningsOrkestret, DR Pigekoret m.fl. Hun fik i 2009 tildelt et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix, hvor hun deltog med “Crying Out Your Name”, som var skrevet af hende selv i samarbejde med Dan Hemmer. Marie Carmen Koppel har udgivet flere anmelderoste album i eget navn.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på 3 x Koppel, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på 3 x Koppel. Bookingforespørgsel
3 x Koppel - bifald
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet