Book Carl Quist Møller | bifald.dk - booking & management
Carl Quist Møller
Share Button

Carl Quist-Møller

Carl Quist-Møller er en af Danmarks bedste live historiefortællere. Både børn og voksen er altid stærkt underholdt, når Carl fortæller sine originale løgnehistorier, der veksler mellem komik og poesi. I gennem et halvt liv har Carl Quist Møller udviklet et løgnehistorie-show, der kan opføres i mindre forsamlinger til festivalscener eller f.eks. underholde en hel skole. Udelukkende bevæbnet med et trådløst headset, en flipover og en tyk, sort spritpen. Forklædt som kirurg med speciale i fodsvamp udgiver han sig for at være sin egen dobbeltgænger, der aldrig lyver. Selv skolelærerne kan ikke undertrykke deres grin.

Carl Quist-Møller er kendt fra egne tv-udsendelser på DR, helt tilbage fra dengang det hed Fjernsyn For Dig til Løgnhalsen på Ramasjang og tegnetricks i Godmorgen Ramasjang. Han er uddannet animator og designer, og han er bl.a. kendt for at have designet Jungledyret Hugo. Carl laver også workshops i tegning, han har udviklet et koncept, hvor han skaber et pusleværk på skoler i samarbejde med elever og billedskolelærer. Carl er også trommeslager og har turneret verden rundt med bl.a. Tango Orkestret og junglejazz trioen Djanzz.

Løgneren er løs

I dette show fortæller Carl Quist-Møller historien om frøen, der var et matematisk geni, eller om super-tisse-brandmanden med det magiske brandslukker-tis. Carl Quist-Møller anvender sjove portrættegninger af publikum, mimik og selvfølgelig masser af løgn. Historierne er først og fremmest baseret på humor, men handler også om følsomme emner, som det kan være godt at tale om i det daglige. Det kunne være mobning, forelskelse, hvide løgne og frustration eller det ikke at være så dygtig i skolen.

Et løgnehistorie-show varer typisk ca. 45 minutter.

Løgneren er løs for voksne

Selvom børnene har en stor plads i Carl Quist-Møllers univers, er der også plads til et mere modent publikum. Carl lyver også gerne for voksne. Det er ofte nemmere at bilde voksne sjove historier på ærmet. Et løgnehistorie-show er for børn og voksne fra 7 år og opefter. Historier, som oprindeligt er skrevet for børn, kan med små korrektioner også falde i god jord hos voksne. Showet er også velegnet til større forsamlinger på flere hundrede mennesker.

Det kan være gommens ukendte ven fra fortiden, der dukker op lidt forsinket og uinviteret, og holder en fantastisk tale fra ungdommen. I starten troværdigt for de fleste, men langsomt glider fortællingen lige så stille over i det eventyrlige.

Det kan også være løgnehistorier for erhvervslivet. Efter et par samtaler med firmaets kommunikations ansvarlige eller direktør, skræddersyr Carl Quist-Møller et overraskende og morsomt manuskript til lejligheden. Han udgiver sig f.eks. for at være firmaets nye direktør, udfordre publikum og tager de ansatte ved næsen. Carl udgiver sig for at være en anden, noget som får de fleste til at spidse ører.

Carl Quist-Møller har optrådt for meget forskellige mennesker. Han har haft jobs ved lanceringen af et nyt program fra Microsoft, for personalet på en forbrændingsanstalt, for de gamle værftsarbejdere i Helsingør, for Urologisk afd. på Herlev, til uddannelsen af forsikrings medarbejdere.

Carl er sjov, men det er ikke som stand-up, det er som sjov og biledskabende historiefortæller, med et tvist fordi publikum bliver taget lidt ved næsen og løgnen kommer snigende.

Historiefortælling for børn

Når Carl Quist-Møller fortæller historier for børn, kan det foregå på flere måder afhængigt af aldersgruppe og antal. Generelt gælder, at jo mindre aldersforskel, der er blandt børnene, jo lettere er det at målrette. Dette er særligt gældende ved mindre børn under 6 år.

Carl optræder gerne til åbne arrangementer som f.eks. familiearrangementer på festivalpladser o.l. Det er nærmest Carls speciale at ramme bredt. Den mundtlige fortælling er nemlig meget smidig og tilpasses publikum undervejs – næsten som i en dialog.

Til historier for små børn supplerer han ofte fortællingerne med andre musikere eller illustrerer sine historier undervejs.

Historiefortælling for voksne

Ud over at skrive målrettede historier til voksenarrangementer fortæller Carl også gerne sine mere barnlige historier for voksne, som han bl.a. har gjort fra 2002 til 2007 på Spoken Word-scenen på Roskilde Festivalen.

Historierne til denne slags arrangementer varierer efter publikums sammensætning og anledningen.

Andre shows

Carls løgner-greb bliver brugt på seminarer, virksomhedsfester for voksne. Carl kan improvisere, men skriver også skræddersyet løgnehistorie-foredrag, der tage udgangspunkt i virksomhedens hverdag, kunder eller produkter. Carl starter f.eks. med at udgive sig for specialist på et beslægtet området eller som freelance konsulent til virksomheden, og herfra trækker han lytterne ud på en ejendommelig fortælling. Carl kan uhyggeligt overbevisende udgive sig for at være firmaets nye direktør og skabe, gru og rædsel, fis og ballade for en stund.

Carl blander ofte sine talenter som tegner og fortæller samtidigt. Han har også udviklet flere
shows for fortælling og musik. Lige fra store symfoniorkesterværker til mindre jazzkvartet, -trio og -duo koncerter, hvor Carls historier støttes af underlægningsmusik og veksles med sange. Der er musikalske shows for små børn, mellemtrin og voksne.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Carl Quist Møller, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Carl Quist Møller. Bookingforespørgsel
Carl Quist Møller
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet