Finn Majlergaard - bifald.dk
Finn Majlergaard
Share Button

Finn Majlergaard

I en verden, hvor vi arbejder sammen med folk fra andre kulturer oftere end nogensinde før i historien, er det bydende nødvendigt, at vi lærer, hvordan vi udnytter disse kulturforskelle til noget positivt og ikke lader dem blive kilden til konflikter og ineffektivitet.

Kulturforskelle eksisterer i mange dimensioner. Mange fokuserer kun på forskelle i de nationale kulturer, selv om disse er blevet underordnede til andre grupperinger på grund af globalisering, øget mobilitet og ændret mind-set. Det er derfor vigtigt at lære, hvordan vi håndterer og udnytter kulturforskelle generelt i stedet for at stirre sig blind på forskellige stereotyper.

Hvem er Finn Majlergaard?

Finn Majlergaard er prisvindende foredragsholder og har sammen med sine kolleger i Gugin arbejdet med flere end 600 virksomheder og organisationer verden over i at håndtere kulturforskelle, så de er blevet bedre til at arbejde sammen på tværs af afdelinger og geografier i projekter og i forbindelse med opkøb og fusioner, hvor kulturel friktion er årsagen til at 2/3 af verdens opkøb og fusioner ikke indfrier forventningerne.

Finn Majlergaard er desuden professor på adskillige universiteter og business schools verden over og har udgivet flere bøger om kulturel intelligens og om at udnytte de skjulte synergier i kulturel forskellighed.

I stedet for at fokusere på nationale kulturstereotyper er Finn Majlergaards udgangspunkt et helt andet, nemlig de kulturelle dilemmaer, der opstår, når forskellige grupper mødes. I foredraget vil han introducere tilhørerne for en meget simpel metode til at undgå kulturelle konflikter og i stedet sikre, at man arbejder hen imod at udnytte forskelle til noget positivt. Det er en meget praktisk tilgang, som giver mening for de fleste, og som alle kan lære.

Han bruger ofte analogien med en kniv og en gaffel. De er meget forskellige værktøjer. Hvis vi prøvede at bruge en kniv som en gaffel eller en gaffel som en kniv, ville vi ikke få meget at spise. Men fordi vi har en kulturel intelligens, der accepter forskelligheden og muliggør, vi kan bruge gaflen til det, den er god til, og kniven til det, den er god til, på samme tid, så kan vi spise en enorm variation af mad uden af skifte værktøj. I Finn Majlergaards foredrag introduceres værktøjerne til, hvordan I kan udnytte den kulturelle forskellighed i jeres organisation, så I kan meget mere, end I nogensinde ville kunne, hvis i var en homogen gruppe.

Finn Majlergaard har en doktorgrad fra International School of Management i New York, Tokyo, Shanghai og Paris og en MBA fra Henley Management College, UK. Han er CEO for den globale konsulentvirksomhed Gugin og sidder i bestyrelsen for flere virksomheder med globalt fokus.

Her er nogle situationer, hvor Finn Majlergaards foredrag kan være særdeles nyttige:

– Når et nyt projekt skal starte op (nationalt eller internationalt), og man vil sikre at synergierne overvinder forskellighederne allerede fra begyndelsen.
– Når et internationalt samarbejde/projekt er gået lidt i hårdknude, og en fremadrettet løsning skal findes.
– Når to virksomheder/afdelinger skal fusioneres.
– Når man vil puste nyt liv i organisationen og blive bedre til at udnytte den tværkulturelle dynamik.
– Når man står overfor at skulle forandre virksomhedens kultur – f.eks. i forbindelse med ændret strategisk fokus.

Alle foredrag bliver tilrettet den enkelte kunde, da ikke to problemstillinger er ens. Alle foredrag og workshops kan leveres på både dansk og engelsk.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Finn Majlergaard, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Finn Majlergaard. Bookingforespørgsel
Finn Majlergaard
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet