Jeppe Søe - bifald.dk
jeppe-søe-bifald
Share Button

Jeppe Søe

Jeppe Søe er journalist, debattør, foredragsholder, studievært, konferencier og moderator. Jeppe Søe har en baggrund som journalist på blandt andre TV 2 og TV3, men sagde jobbet som nyhedsvært op i protest over mediernes manglende dybde og substans. Siden 2000 er han brugt i medierne som kommentator og debattør, ligesom han har tusindvis af følgere på sociale medier og styrer en rå debat med hård hånd.

Jeppe Søe er en af landets mest benyttede foredragsholdere. Han har holdt foredrag gennem 25 år og er en stærk debattør og samfundsrevser – og hans intense arbejde med såvel journalistikken som virksomheders kommunikation blandet med baggrunden på danske højskoler, giver ham en ballast til at matche ethvert publikum.

Jeppe Søe har derfor holdt foredrag både for 12-årige på folkeskoler og ledelsen på nogle af Danmarks store internationale virksomheder. Han færdes hjemmevandt både på bonede gulve og på en blokvogn.

Jeppe Søe har for øvrigt rekorden i foredrag, da han i 2014 holdt foredrag i 24 timer uden pause og uden manuskript. Rekorden blev sendt live på Ekstra Bladets TV.

Jeppe Søe som konferencier og moderator

Jeppe Søe har været konferencier på messer, konferencer, festivaler og årsmøder. Han har styret noget så forskelligt som rockscenen på Nibe Festival gennem 9 år og konferencier for Kræftens Bekæmpelse. Altid med indlevelse og stor indsigt, gennem dyb forberedelse.

Med Jeppe Søe hyrer du ikke bare erfaringen som debattør og ordstyrer, men også et menneske der forbereder sig, fordi han ved, at hver opgave kræver indsigt, og publikum forlanger substans. Uanset om der er tale om børn på 12 år eller voksne topchefer i kapitalfonde. Som bonus laver han også ofte personlige videoklip på sine sociale profiler fra dit event, hvis det passer ind.

”Jeg havde fornøjelsen af at opleve Jeppe Søe være moderator på et paneldebat om madspild på Foodexpo i Herning. Jeppe Søe var yderst professionel, velforberedt, stillede gode spørgsmål og havde generelt læst på stoffet, inden paneldebatten gik i gang. Det var en stor fornøjelse. Derudover har Jeppe Søe god evne til ydeligere at sætte fokus på sagen på de sociale medier, ikke mindst Jeppe Søes egen facebookside, som i dag tæller næsten 80.000 mennesker, hvilket gør Jeppe Søe til sit helt eget medie.” – Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad, Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Årets dansker 2014, blogger på The Huffington Post og modtager af bl.a. Nordisk Råds Natur- og Miljøpris.

Foredrag med Jeppe Søe

Den medieskabte virkelighed

Jeppe Søe har i over 25 år holdt foredrag om mediernes rolle i samfundet. Som en af de eneste tager han bladet fra munden og siger bramfrit sine holdninger om den overfladiske verden, som medierne er blevet. Han hudfletter både indhold og form, kommenterer alt fra voldsomme billeder, korrespondenter, snyd og hjernevask til Danmarks Radios mangel på bredde.

Jeppe Søes foredrag om medier er altid dagsaktuelt, og de tusinder, der har hørt foredraget, siger, at de ser tv på en anden måde bagefter. Det giver en grundlæggende forståelse af den verden, vi alle er del af: den medieskabte virkelighed.
Jeppe fortæller om den hjernevask, som magten bruger over for folket, og giver bud på, hvorfor vi så let lader os forføre.

Når mobning går online

Vi har altid moppet andre grupper for at fremhæve os selv. Jeppe Søe blev selv mobbet, og fortæller i sit foredrag for børn og unge, hvor ligeglad han var. Han vidste, at han en dag ville se på sine mobbere og passere dem på vej opad. I dag er mobningen værre. Den foregår anonymt på nettet, og unge deler sig i højere grad end tidligere op i forskellige online grupper.
De unge skal lære at være sociale på en platform, ligesom de skal lære det i virkeligheden. Den opgave tager Jeppe Søe på sig i foredraget, der holdes for 6. klasser og opefter.
Jeppe vil i foredraget bl.a. forklare de unge, hvorfor de gør, som de gør, og tale med de unge om det at være anonym på de sociale medier. Samtidig ønsker Jeppe at lære de unge, hvordan de kan bruge de sociale medier til noget fantastisk. Med mange tusinde følgere på Facebook er Jeppe selv en flittig bruger af de sociale medier – men modtager ugentligt trusler og svinske bemærkninger i debatten. Dem gør han til en levende del af foredraget.

Det danske abebur

Danskerne er hjernedøde aber, der totalt glemmer sig selv i deres stræben efter at nå videre – opad, fremad, til tops. Alle vil være overaben i flokken. Vi træder på andre for at komme op. Der er grønnere græs hos naboen, men vi glemmer at opdage, at der også er rart der, hvor vi er.
Grunden er simpel: Vi er blevet påvirket til at tro, at vi skal stå øverst på skamlen. Påvirkningen er sket i medierne, der skal sælge produkter til aberne – og man kan ikke sælge noget nyt til folk, der er tilfredse, hvor de er. Derfor er det væsentligt for økonomien i medierne, at aberne stræber efter en bedre post.
Vi opfører os præcist som aber i et bur, når vi er på Facebook, Twitter og YouTube. Et åbent abebur med utallige globale kiggere ind i din verden. Hvorfor sætter vi os selv til skue? Hvorfor blærer vi os? Er det hele så slemt, som vi siger, eller har vi fået en mulighed, som vi endnu ikke har fundet ud af at bruge til noget fornuftigt?
Jeppe Søe giver indspark, opsang og provokerende klap på skulderen og hudfletter mediernes stræben efter at forandre abeflokken til en bunke dovne forbrugere, der læner sig trygt tilbage i sofaen og først rejser sig igen, når bedemanden banker på.

Duk dig … pressen kommer

Hvis pressen ringer på døren, shitstormen raser, eller Trustpilot går på nul, trækker de fleste ledere i virksomhederne en strategi frem fra skuffen og følger den. Ofte er strategien for gammel. Den bør laves om hver eneste uge, og tilpasses en ny pressevirkelighed. Det skifter ofte, hvem der er de onde og de gode – og dermed hvilken rolle du sættes i i det teater, der kaldes nyhederne.
Endelig glemmer de fleste, at medarbejderne er firmaets bedste pressefolk. Det er dem, pressen vil i kontakt med, fordi det er dem, der sidder på de uslebne kommentarer. Men er de klar til at møde pressen? Er de klar til at forsvare eller forklare virksomheden? Er de stolte af jeres sted, eller vil de udtale sig mod virksomheden anonymt?
Jeppe Søe holder foredrag for ledelsen og/eller for hele virksomheden. Han klæder virksomheden på, før stormen raser, så man ved, hvornår der skal lægges sandsække ud, og hvordan man som medarbejder kan få shitstormen til at blive et vindpust. Ofte holder Jeppe Søe foredraget for ledelsen, derefter hele virksomheden på samme dag.

Kirke-tro eller Paradise-trofæ

Kristendommens grundlag er ordet. Ordet står uændret gennem tusinder af år – skal formen gøre det samme? Og er ordet bogstaveligt talt? Hvordan står vi over for Koranen, og er der i virkeligheden konkurrence?
Videnskaben finder konstant nye forklaringer, beviser og belæg for at kristendommen, som vi får den fortalt, rummer andre og mere jordnære forklaringer på fænomener, vi kalder guddommelige. Når vi kan finde en videnskabelig forklaring på en brændende busk, skal vi så holde fast i at ”der skrevet står” eller er det på tide, at vi reformerer kristendommen og forkynder, at tro er håb og intet andet. Vil vi hellere deltage i Paradise Hotel end at ende i det andet paradis?
Vi lever i et multikulturelt samfund med religionsfrihed. Kan kristendommen magte og matche det? Hvordan kan vi, med god kommunikation, skabe et samfund der rummer mangfoldigheden? Og kan det ovenikøbet gøre kristne stærkere i deres tro?

Anbefalinger:

”Vi sad på forreste række og blev blæst bagover af dit indslag. Du er ekstremt professionel. Du stod stærkest frem på dagen og vi var meget imponerede. Tak for en god oplevelse.” – Charlotte Lassen, kapkap.dk.

”Jeppe er fantastisk og levende oplægsholder. Han tager publikum med på en rejse helt ind i mediernes og partiernes maskinrum. Hans oplæg får en til at reflektere over tingene og giver masser stof til eftertanke. Jeppe kommer ud med budskabet og faktuelle oplysninger på en forståelig måde, som gør at man husker det i lang tid og man perspektiverer til dagligdagen i medier og politik. Der er heller ikke nogen tvivl om, at Jeppe er god til ordene og formidler tungt stof på en sjov, forståelig men også provokerende måde, så det hele bliver levende og interessant. Jeg vil helt klart anbefale Jeppe Søe” – Rafi Rahimzai, BOARD GOVERNANCE A/S.

”Jeppe Søe leverer substantielt førsteklasses underholdning, når han med sine mange års medieerfaringer tager publikum under armen i fortællingen om den medieskabte virkelighed. For hvilken betydning har det for mediebilledet, at konkurrencen er så stor, og at brugerne via de sociale medier selv bestemmer, hvad deres venner skal præsenteres for af nyheder?
Foredrag kan hurtigt ende med oplæsning og tvivlsom performance, men Jeppe Søe formår at fange sit publikum fra første ord og fortsætter således uden brug af manus og med en selvironi og karisma, som virker stærkt dragende. Han er ikke bange for at bringe sig selv i spil som det dårlige – eller gode – eksempel og retter således kritik mod den selvudnævnte 4. statsmagt, som godt kan tåle at blive kigget efter i sømmene.” – Camilla Søe, Venstres Ungdom.

”Jeppe Søe er skarp, underholdende og røv provokerende.” – Rene Hansen, Venstre i Aalborg.

”Jeg kan varmt anbefale Jeppe Søe som foredragsholder. Det er fuld valuta for pengene og lidt til. Han tager rummet, har masser af energi, skarpe og provokerende pointer, der vækker til debat og eftertanke. Og med sin journalitiske baggrund og opvækst i højskolen ved han, hvordan man skær et foredrag, der har både har dybde og er underholdende.” – Jens Larsen, Old Friends Industries.

”På Nørholm Skole har 5. klasse haft et forløb om flere af kanon-forfatterne. I den forbindelse havde vi besøg af Jeppe Søe, som fortalte om Grundtvig. I halvanden time sad hele klassen som tryllebundne og hørte om: Grundtvigs opvækst og liv, hans tanker og hvilken betydning de har haft og stadig har. Det hele blev meget levende fortalt af Jeppe Søe, som flere gange tog udgangspunkt i børnenes egen verden og drog paralleller til Grundvig. Børnene var stærkt optagede og stillede mange spørgsmål, som alle blev hørt og besvaret. Det var en virkelig god, lærerig og meget anbefalelsesværdig oplevelse, som gav børnene stor viden og indsigt.” – Louise Ploug Poulsen, Nørholm Skole.

”Vi var meget glade for Jeppe Søes deltagelse i arrangementet. Det var en utrolig dag, og kritikken var meget positiv. Søe fik topkarakterer hele vejen igennem. Tilhørerne kunne godt lide at høre – om det, der er bag ved. Nogle af de skriftlige tilbagemeldinger var: “Jeppe Søe har sat tanker i gang, der giver stof til ideer. Et begavet menneske, der forstår at præsentere det, det handler om.” – Lotte Rahbek, Oracle Danmark.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jeppe Søe, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Jeppe Søe. Bookingforespørgsel
jeppe-søe-bifald
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet