Kathrine Lilleør - bifald.dk
Share Button

Kathrine Lilleør

Kathrine Lilleør er kendt for sine kloge, kontante og kærlige meninger. Kathrine Lilleør er sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder. Som sognepræst har hun prøvet en del både professionelt og privat, og hun er en efterspurgt foredragsholder landet over i mangfoldige sammenhænge.

Et af de mest efterspurgt foredrag, er et der tager udgangspunkt i den selvbiografiske bestseller Kvinde, hvorfor græder du (2010). Kathrine Lilleør blander sine egne livsfortællinger med sine forældres og sognebørns og sammensætter collageforedrag, med undertitler som: kønnenes forskellighed, tilgivelse, kærlighed, våbenhuse og rejsningens kunst.

Kathrine Lilleør er tidligere medlem af Det Etiske Råd, og holder en del foredrag om etik og ledelse for erhvervsledere, offentlige ledere og i sundhedsvæsenet. Den svære samtale, værdibaseret og personlig ledelse har i flere år haft hendes særlige opmærksomhed. Foredragene rummer ofte sidekig til Søren Kierkegaards forfatterskab, især hvad angår mulighedens kunst og den enkeltes selvforståelse.

Med H.C. Andersen i hjertet

Latter og tårer, eftertanke og morskab vækker H.C. Andersens eventyr, når Kathrine Lilleør genfortæller dem med humor og indsigt. Kærlighed, tvivl, ondskab, tro og glæde er en del af eventyrenes mosaik, der er blevet vores største fælles litterære arv.

Kathrine Lilleør har skrevet ph.d. om H.C. Andersens eventyr, og hun er landskendt for sin evne til at genfortælle og fortolke eventyrene. I 2012 fik hun således H.C. Andersen-prisen for sin forskning i eventyrene og formidling af dem.

Tro mod tro – Samtaler om tvivl, rødder og de 72 jomfruer

Foredraget tager afsæt i bogen af samme navn, hvor præsten Kathrine Lilleør og en anden skarp stemme i tidens debat, nemlig politikeren Naser Khader, taler om deres forskellige tro, og hvordan forskelle og ligheder viser sig i den offentlige debat om moral og etik. Der bliver bl.a. drøftet demokrati, hvorfor troen er nødvendig i vores moderne samfund, og forholdet mellem mænd og kvinder bliver også taget op.

På baggrund af mange års bekendtskab bliver samtaler fyldt med passion, modsætninger og gnist, når Khader og Kathrine Lilleør er for langt fra hinandens synspunkter.

Et lærerigt foredrag med plads til refleksion, og til de som ønsker at vide mere om forholdet mellem kristendom og islam. Hvad bruger vi egentlig nadver til? Hvordan bidrager præster som Kathrine Lilleør, når forældre mister et barn? Hvor finder Naser Khader trøst? Hvordan ser kristendommen på utroskab? Skal vi forbyde tørklædet, og skal der være statsmoskéer i Danmark? Det er bare nogle af de emner, som foredraget debatterer.

Glæd dig! – En gavekalender til sindet

I sin nye gavekalender til sindet giver Katrhine Lilleør sin læser 24 personlige kapitler om tro, håb og kærlighed. Ligeledes vil Kathrine Lilleør i foredraget fortælle, hvordan glæden altid findes – også når den kan være svær at få øje på.

Alle mennesker har drømme og håb, men det går ikke altid, som vi ønsker. Nogle har mistet, nogle har knuste hjerter, der ikke vil hele. Men glæden findes alligevel et sted, og Kathrine Lilleør bruger i bogen, og således også i foredraget, juletiden som et spejl for sit eget og andres liv.

Glæd dig! er en selvstændig fortsættelse af Kathrine Lilleørs to tidligere selvbiografiske bøger, Kvinde, hvorfor græder du og Kærlighed er, der har solgt i mere end 65.000 eksemplarer.

Kathrine Lilleørs andre foredrag

Med kærlig hilsen
Et collageforedrag om døden og livet, tvivl og tro – og livsmod.

Frygt ikke
Et collageforedrag om at turde livet.

Hjertedigter Andersen
Genfortællinger og fortolkninger af H.C. Andersens største eventyr ( Kathrine Lilleør fik H.C. Andersen-prisen i 2012 for sin formidling og forskning i eventyrene).

Værdibaseret ledelse
Et collageforedrag om krydsfeltet mellem lederens personlighed og det værdibaseret lederskab.

Eksistens, selvforståelse og tro, der flytter bjerge
Et collageforedrag om livsforståelse, selvforståelse og håb.

Kristendom
Et collageforedrag om kristendom i mødet mine egne og andres livserfaringer.

Det allerværste og det allervigtigste for mig
Et collageforedrag med fortællinger fra mit eget liv og andres liv om, hvad der slår mig ud – og hvad der holder mig oppe.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kathrine Lilleør, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Kathrine Lilleør. Bookingforespørgsel
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet