Lotte Heise - foredrag og konferencier
Lotte Heise
Share Button

Lotte Heise

I 2017 markerede Lotte Heise sine 30 år på scenen i Danmark med det bedste af bedste med Der kommer stadig flere rynker-turnéen.

Siden start har Lotte Heise leveret over 30 forskellige shows. Intet har været tabu, og stort set alle emner har været berørt.

Foredrag med Lotte Heise

Men du er her stadig – et foredrag om at miste en elsket

Lotte Heise er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere og i dette nye foredrag, der handler om at miste en kær, elsket person, tager hun os med ind i et univers af følelser, fortællinger og oplevelser af sorg, hvor der også er plads til et smil.

Foredraget bygger videre på 3 podcast fra DR P2, hvor Lotte fortalte om, hvad der sker, når man mister en elsket ægtefælle, en forælder for tidligt eller må lægge sit eget barn i graven.

Lottes drivkraft er, at hun er nysgerrig efter at vide, hvad der sker i ens tanker, følelser og bevidsthed, når man mister – og at hun undrer sig over, hvorfor folk opfører sig så mærkeligt over for folk ,der har mistet. Lotte taler til dem, der har mistet og giver dem en mulighed for at høre og forstå, at de ikke er alene, at der er nogle, der forstår dem.

Lotte inviterer omverdenen ind i sin fortælling – dem der står udenfor og ikke ved, hvad der foregår, eller hvad de skal gøre, når én de kender mister og måske ”bliver en anden” – i hvert fald for et stykke tid. Med sin sædvanlige klare tale og med glimt i øjet tager Lotte os på en rejse, hvor målet er at give forståelse mellem de, der har mistet, og de der ikke forstår, hvad det vil sige.

Karen Blixen: ”Al sorg kan bæres, hvis den gøres til en fortælling.” Og Lottes formål med foredraget er, at vi sammen kan løfte byrder, vi ikke troede, vi kunne!

SOSU’erne skulle have en medalje

I foredraget fortæller Lotte Heise om sin holdning til ældreplejen og sætter fokus på SOSU-assistenternes arbejdsforhold og aflønning.

Efter Lotte Heises mor fik en blodprop, har den rapkæftede entertainer, skuespiller og foredragsholder fået indgående kendskab til den kommunale ældrepleje.

Og det har ikke altid været fornøjeligt, fortalte hun på Folkemødet på Bornholm.

Men selv om hun har været utilfreds med mange ting omkring sin mors sygdomsforløb, har hun stor respekt for hovedparten af de SOSU-assistenter, der har hjulpet hendes mor.

Selvfølgelig skal hun bo hos mig

I 2015 udkom Lotte Heises bog Selvfølgelig skal hun bo hos mig – om at bo med sin handicappede mor, som også er navnet på et foredrag.

Lotte Heise har igennem 3½ år boet sammen med sin handicappede mor, der i februar 2011 fik en blodprop, som medførte en total højresidig lammelse og ekspressiv afasi.

”Det betød at min superseje mor, fra at være et normalt fungerende menneske, ikke kunne ret meget selv, udover at hun mistede evnen til at tale. Hun forstår alt, men udtrykker sig umådelig begrænset. Det mentale fængsel syntes jeg var så synd for hende, at jeg lejede et hus, hvor hun kunne bo sammen med mig og mine dengang 14-årige tvillinger.

Det har været en lang, svær, anstrengende, men også livsgivende og smuk rejse.

Vi har grinet, grædt og kæmpet og det har været det hele værd, men da også en pris at betale!
Fra 1.3.2015 bor min mor nu en beskyttet bolig i Gentofte, tæt på alle sine veninder. Hun er kommet overens med at hun er afhængig af andre, har et fantastisk humør, læser hører klassisk musik og vi går stadig til koncerter og opera sammen, noget der altid uanset handicap eller ej – har været et vigtigt bindeled i vores stærke relation!”

Hør Lotte fortælle om sin og hendes mors rejse igennem 3½ år i et usædvanligt bofællesskab, med tvillingedrenge, krybdyr, edderkopper og et par katte! Der kommer til at blive fældet en tåre, grint og masser at tænke over!

Det skal være sjovt at blive gammel i Danmark

– Hvorfor mener man, at ældre ingen smagsløg har?
– Hvorfor taler mange, der arbejder med ældre ”babysprog”, eller endnu værre taler ned til de ældre borgere?
– Hvor er logikken, når den ene hånd overhovedet ikke ved, hvad den anden gør i vores kommuner, som altid fattes penge, men har ufattelig mange ansatte?
– Hospitalerne glemmer det ene og det andet, men de ældre har svært ved at råbe op og brokke sig – det er jo ikke alle, der har en datter, der hedder Lotte Heise, der kæfter op – når tingene ikke er i orden.
– Hvorfor er livskvalitet et ord, der reelt er forbeholdt mennesker under 75 år eller helt raske?
– I Danmark mangler vi for respekt for, som folk er ”gamle”, eller som ikke er helt superhurtige.
– Vi mangler empati, og det er sørgeligt i et samfund som vores, hvor de fleste trods alt har rigeligt.

Dette og meget mere samt et par personlige historier om at følge sin handicappede mor gennem tykt og tyndt, underholder Lotte med i 75 minutter!

Relevans for din virksomhed

Det handler om at servere budskaberne, så de bliver taget ind. Hvis publikum ikke oplever et commitment, så spilder jeg deres tid.

”Jeg ved ikke, hvorfor så mange mænd hader mig, men det betyder utrolig meget for min tilgang til et erhvervsforedrag,” siger Lotte Heise.

Der ligger en kæmpeeffekt i at stå foran f.eks. 50 ”Lotte Heise-hadende” mænd, der som udgangspunkt ikke gider at høre på mig. De vil måske hellere have haft en anden, eller måske er de bare trætte af, at en ”plaprende eksblondine” skal ”belære” dem om noget, som jeg ikke burde have forstand på. Men når jeg har stået foran dem i en halv eller hel time og har vundet dem, når de tror på mig. Så får jeg en speciel form for respekt. Dét giver et indlæg noget helt specielt, som er umuligt at indstudere.

Hele pointen med en god foredragsholder er at udstyre budskaberne og indholdet med en nærhed, en uomgængelighed, at modtageren ser sig selv i budskabet. Var det ikke tilfældet, kunne man lige så godt sende sine budskaber på en PDF-fil og bede folk om at læse den igennem. Det handler om at fastholde sit publikums interesse og være helt til stede. Kører man sit eget løb – og så kan man ellers være nok så meget af en sprællemand – så bliver det på bekostning af budskaberne.

Man lytter altid til én, som man er sur på – ret ironisk. Vi er simpelthen indrettet sådan, at vi ikke kan ignorere de personer, som vi allerhelst vil ignorere. Jeg ser en enestående mulighed for at gøre mig positivt gældende, når folk er sure. Man kan kaste sig ud i et stort martyrium eller bestræbe sig på at huske, at man sjældent er lige så relevant for nogle som for dem, der er sure på én.

Lotte Heises motto er: ”Foredrag, der gør en forskel”.

Alle Lotte Heise indlæg tilbydes på fransk, tysk, engelsk, norsk og selvfølgelig dansk.

Lotte Heise kan også bookes som konferencier.

Klassiske shows og foredrag med Lotte Heise

Der kommer stadig flere rynker

Kaos, Kærlighed og Krybdyr
Kirkeforedrag: Næstekærlighed & medmenneskelighed
Lotte Heise – helt klassisk
Kan du nå det? – en overlevelsesguide for børnefamilier
Min far mobber bedre end din
FAR, MOR & BØRN
Det’ da løgn – Lotte Heise show 2009
Skyd Lotte Heise
Vi lever for lidt!!
Damer, Duller & Drengerøve
Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget?
Kvindeliv på job
Gravid og hva’ så!
Dig & Mig og vi 2!
Mandfolk og søde pi’r!
Så sundt som det er sagt!
Sig, hvad du mener!
Ansvar er noget man ta’r!
Hvorfor elske man(d) magt?

Pressefotos af Carsten Ingemann.

Tilbagemeldinger

”Ca. 65 operainteresserede nød godt af Lotte Heises vid og bid, da Klassisk i Sorø tirsdag aften bød på Bravo LIVE i Victoriateateret. Lotte Heises smittende begejstring er både underholdende og lærerigt. De forskellige stemmetyper blev præsenteret med iørefaldende lydeksempler fra sublime indspilninger. Og store operastjerner blev vakt til live med en rundgang i varierende musik af kendte operakomponister. Det var en dejlig aften, og som flere tilhørere sagde efterfølgende ‘lige som at høre radio med billeder på’.” – Organist Merethe Lammert Køhl Hansen.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lotte Heise, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Lotte Heise. Bookingforespørgsel
Lotte Heise
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet