Mette Gammelgaard - bifald.dk
Share Button

Mette Gammelgaard

Man dør ikke af at tale om døden

Og det er den, man taler om til et foredrag med debattør og hospice-sygeplejerske Mette Gammelgaard.

Mette udbyder to foredrag, der begge kredser om døden. Det er debatskabende foredrag, der indbyder til refleksion og bidrager til samtalen om, hvad vi tænker om livets afslutning, hvad vi forestiller os, hvad vi frygter, og hvad der bekymrer os.

Foredrag der er velegnet til sammenhænge og fællesskaber, hvor mennesker mødes, taler sammen og reflekterer over livets store spørgsmål.

Foredrag med Mette Gammelgaard

Takket være livet – om at leve til man dør

Foredraget handler om værdighed og en værdig død, om aktiv dødshjælp i relation til hospicetanken, om hvordan livet leves på et hospice, om dagligt at møde døden i sit arbejde og om svaret på det retoriske spørgsmål: ”Hvornår må man overhovedet dø i et samfund, hvor døden er blevet en lægelig fejl?”

De sidste levedøgn – hvad sker der

Foredraget handler om, hvad sygeplejerskerne ser, når et menneske ligger for døden, hvilke tegn der er på, at døden nærmer sig, og hvordan vi kan lindre generne. Det handler om, hvordan man som almindeligt menneske, som pårørende kan støtte og være der for og med et menneske, der ligger på det yderste – yde sidste-hjælp om man vil. Og om hvordan man dør, når man dør stille og roligt, eller som der står i dødsannoncerne ”sovet stille ind”.

Publikum inddrages i en dialog med Mette og med hinanden.

Med sine foredrag bidrager Mette til samtalerne om døden, idet hun har omfattende erfaring med at passe alvorligt syge og døende gennem sine 21 år som sygeplejerske, heraf de sidste 10 år på Hospice Djursland.

Hun er en engageret foredragsholder og underviser, der kan tale om døden uden berøringsangst på en ligefrem og dog følsom måde. Et foredrag med Mette bidrager til at bryde den næsten tabubelagte kendsgerning: At vi alle skal dø før eller siden.

Mette har holdt foredrag og undervist talrige gange rundt omkring i landet; på højskoler, aftenskoler, i kirker, for Røde Kors, Ældre Sagen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og i sygeplejefaglige og uddannelsesmæssige sammenhænge.

Varighed: Foredragene kan tilpasses arrangørens ønsker og behov.

Kronik bragt i Berlingske Søndag d. 14. juli 2019

I sengen ligger et døende menneske, og min opgave er at sikre ham så god en død som muligt. Men jeg bliver ikke hørt

Mange af de dødssyge mennesker, jeg som hospicesygeplejerske møder, er ikke bange for at dø. De er bange for, om døden bliver trukket i langdrag. En hændelse på et plejehjem for et par år siden har fået mig til at tænke over, hvornår vi egentlig giver mennesker lov til at dø?

»I mine øjne er det et døende menneske, der ligger i sengen. Et lidende, døende menneske,« skriver Mette Gammelgaard, der er hospicesygeplejerske, om en situation på et plejehjem for et par år siden.

mette-gammelgaard-bifald

Foto: Bo Amstrup

Læs hele kronikken her

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Mette Gammelgaard, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Mette Gammelgaard. Bookingforespørgsel
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet