Book Peter Vuust hos bifald booking & management
Share Button

Peter Vuust

Peter Vuust er en unik kombination af jazzbassist, komponist og hjerneforsker. Han har en ph.d.-grad i hjerneforskning og endvidere en kandidatgrad i matematik, musik og fransk. Peter Vuust har som speciale at forske i musikkens indflydelse på vores hjerner. Peter Vuust er docent ved Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling, hvor han har undervist i bas, musikteori, hørelære og sammenspil.

Foredrag med Peter Vuust

Musik på hjernen

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og spiller musik? Hvordan påvirkes mennesket af musik både fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt? Med udgangspunkt i sin forskning og i sin karriere som jazzmusiker fortæller Peter Vuust om, hvordan hjernen bearbejder musik og om forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner.

Hvorfor har vi musik? – Menneskets musikalske udvikling

Peter Vuust tager udgangspunkt i en biologisk tankegang og fortæller om menneskets musikalske udvikling, om musikkens sociale betydning, og hvordan musikken finder de menneskelige følelser. Musik er et biologisk fænomen, der udløser reaktioner i hjernens belønningscenter. Samtidig synes musik at have en vigtig plads i menneskehedens udviklingshistorie. Man har endnu ikke fundet en menneskelig kultur uden musik, og det ældste kendte musikinstrument er 40.000 år gammelt.

Om at øve sig

Øvelse gør mester. Alle ved, at man skal øve sig i lang tid for at blive rigtig dygtig til noget. Og man skal bruge meget mere tid – tusindvis af timer – hvis man skal være en mester på sit felt. De færreste ved imidlertid, hvordan man tilrettelægger sin øvning, så man får størst muligt udbytte af sine anstrengelser. Det handler dette foredrag om: Hvordan man øver sig – i at øve sig.

Lytte, lære, lede – foredrag om ledelse

Hvordan bliver du en god leder? Ifølge Peter Vuust handler det om tre ting: lytte, lære, lede. Du skal lytte: Træn din lydhørhed, vær til stede i situationen og lyt til kritik. Du skal lære: Talent er ingenting uden træning, vær god til detaljen, men glem aldrig de store linjer. Du skal lede: Du er komponisten, men du skal slippe kontrollen for at få et godt resultat, og du skal kunne improvisere sammen med dine medarbejdere. Foredraget henvender sig til alle ledere, der ønsker at blive rigtig dygtige til noget – både alene og sammen med andre.

Anbefaling:

”Vi var rigtig glade for foredraget med Peter Vuust. Det var både klogt, inspirerende og velformidlet. Booking og alt det praktiske forløb glat.” – Janne Clausen Hansen, Varde Bibliotek.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Peter Vuust, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Peter Vuust. Bookingforespørgsel
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet