Selina Juul - foredrag om Stop Spild af Mad!
selina-juul-bifald
Share Button

Selina Juul

– Danmarks førende ekspert på madspild og vinder af Nordisk Råds Natur- og Miljøpris

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du ufoer liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

Mød kvinden, som bragte fokus på madspild i Danmark – Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul – og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidig bidrage til et bedre miljø.

I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud, og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugere. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, og danskernes madspild de seneste år mindsket med 25 procent (ifølge estimat fra Landbrug & Fødevarer). Men der er stadig lang vej endnu.

FN forudser, at Jordens befolkning har allerede i 2030 brug for mindst 50 procent mere mad, 45 procent mere energi og 30 procent mere vand. Og i 2050 skal vi producere 70 procent mere mad, end vi gør i dag. Men allerede i dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker – tre gange.

Mød Selina Juul og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer – og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som civilisation kan sikre vores fremtidige overlevelse.

Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild

– blogger på Huffington Post USA og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad – Danmarks største bevægelse mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN. Selina Juul er vinder af bl.a. Nordisk Råds Natur- og Miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, er af Berlingske blevet kåret som Årets dansker 2014 og er optaget i Kraks Blå Bog. I 2016 fik Selina Juul The Womenomics Influencer Award.

I 2017 har BBC lavet en dokumentarfilm om Selina Juuls arbejde – og videoen blev set af over 20 millioner mennesker på 7 dage: https://www.facebook.com/bbcbusiness/videos/1867098186881302/

Derudover har Selina Juul på Gyldendal udgivet bogen Stop spild af mad – en kogebog med mere med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet. Bogen fik en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards i Paris.

10 procent af overskuddet fra Selina Juuls personlige foredrag om madspild går til at sponsorere driften af foreningen Stop Spild Af Mad.

Nyeste præstationer

2016 – modtog The Womenomics Influencer Award

2015 – blev optaget i Kraks Blå Bog

2014 – kåret af tænketanken Mandag Morgen blandt 18 forandringsledere i 2013 – nogle af de andre på listen er navne som Barack Obama, Angela Merkel, Edward Snowden, Jeff Bezos, Malala Yousafzai, Ida Auken, Christine Antorini, Peder Tuborgh og Anders Eldrup

2014 – kåret af Berlingske som Årets dansker – blandt de nominerede var navne som Margrethe Vestager, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, René Redzepi, Jørgen Vig Knudstorp samt Oscar-vinder Anders Walther.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Selina Juul, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Selina Juul. Bookingforespørgsel
selina-juul-bifald
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet