Thomas Thaulov Raab - book hans spændende foredrag her!
thomas-thaulov-raab-bifald
Share Button

Thomas Thaulov Raab

Thomas Thaulov Raab har i mere end halvandet årti rejst rundt med sine foredrag om hjernen, naturvidenskab og mennesket. Alt det, som har at gøre med, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen. Thomas’ foredrag er altid underholdende, og der er garanti for at få udvidet sin horisont og få spændende ny viden med sig hjem. Det hele serveret nænsomt med et glimt i øjet og et smil på læben.

Det gennemgående tema er hjernen, og hvad vi kan lære af den aktuelle hjerneforskning. Et emne, som Thomas har beskæftiget sig med gennem adskillige år og skrevet flere bøger om: En bog om hukommelsen (i samarbejde med Peter Lund Madsen, 2013), Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed (2015), Din geniale dyrehjerne (2016) og 100 myter om hjernen (2017).

Den seneste bog, HUMAN – På sporet af det menneskelige (2018), beskriver, hvordan vores menneskelige måde at tænke og opfatte verden på, også har betydning for vores opfattelse af hinanden, såvel som for vores menneskesyn generelt, og hvordan naturvidenskab og en humanistisk opfattelse af mennesket altid må gå hånd i hånd.

Ud over sine foredrag og bøger har Thomas Thaulov Raab arbejdet med videnskabsformidling på en lang række forskellige platforme og medier, og han har gennem flere år haft et tæt samarbejde med Peter Lund Madsen, som bl.a. omfatter medvirken til bøgerne Dr. Zukaroffs testamente (2012) og Frihedens pris (2018).

Faste foredrag med Thomas Thaulov Raab

Den foranderlige hjerne

Menneskehjernens evne til at omdanne og forandre sig har længe været betragtet som en af de helt store opdagelser inden for hjerneforskningen. Men hvad betyder hjernens foranderlighed egentlig for vores evne til at lære og til at omstille os til en ny virkelighed? Hvorfor er vi langt fra altid så omstillingsparate, som vi måske tror og forventer? Med udgangspunkt i de seneste opdagelser og teorier inden for hjerneforskningen ser vi nærmere på, hvordan hjernen forholder sig til forandringer, og, hvorfor den så gerne holder fast i gamle og velkendte vaner. Vi lærer både noget om, hvordan vi bedst håndterer hjernens grundlæggende modvilje mod forandring, og hvordan hjernen i det hele taget fungerer ifølge den nyeste og mest aktuelle viden inden for hjerneforskningen.

Hukommelsen – et foredrag du aldrig glemmer!

Vi taler oftest om hukommelsen, når den svigter. Når vi har glemt vores adgangskode, eller når vi rammes af den lammende frygt for Alzheimers. Men hukommelsen er andet og langt mere end den evne til at huske detaljer, som så ofte kan svigte os. Hukommelsen spiller faktisk en helt afgørende rolle for hjernens funktion og menneskets enestående evne til at forholde sig aktivt til den verden, som omgiver os. Den er medvirkende til at forme hele vores oplevelse af verden og af os selv.

Tag med på en forunderlig rejse ind i de dele af hukommelsens væsen, vi alt for sjældent tænker nærmere over, men som er en afgørende del af alt, hvad vi er og gør.

HUMAN

Efter i en årrække hovedsageligt at have beskæftiget sig med menneskehjernen, tager han nu livtag med mennesket i al sin mangfoldighed: Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Og hvordan finder vi ud af, hvor vi skal hen?

Mennesket har altid været drevet af håb og drømme. I de senere år har selv naturvidenskaben åbnet sine øjne for, hvordan mennesket styres af sine forestillinger om fremtiden og ikke blot af medførte eller tillærte vaner. Men hvad betyder det for vores måde at opfatte verden og hinanden på? Og hvordan kan en mere humanistisk tilgang til mennesket komplementere det naturvidenskabelige verdensbillede og være med til at sikre, at vi former vores samfund på en hensigtsmæssig måde?

Kom med på en spændende rundrejse i det emne, som ligger os alle sammen nærmest – mennesket selv. En rejse på kryds og tværs af traditionelle videnskabelige discipliner og fagtraditioner. Få et sjældent indblik i, hvordan naturvidenskab og humanisme ikke blot kan, men også må, gå hånd i hånd, når det gælder noget så vigtigt som, hvordan vi former os selv og vores fremtid.

Foredraget lægger sig op af bogen af samme navn HUMAN – På sporet af det menneskelige.

Skræddersyede foredrag med Thomas Thaulov Raab

I kraft af sine brede viden og orientering inden for den aktuelle hjerneforskning er Thomas i stand til at imødekomme en bred vifte af ønsker om foredrag om særlige emner. Udgangspunktet vil dog altid være den aktuelle hjerneforskning og naturvidenskabelige forskning omkring det givne emne.

Tidligere emner tæller bl.a.:

Hjernemyter – hvad er fup, og hvad er fakta?

Hjernen og bevidstheden – hvordan former hjernen vores bevidsthedsoplevelse?

Forskelle og ligheder mellem dyrehjerner og menneskehjernen.

Hjernen og læsning.

Hvad sker der i teenagehjernen?

Hjernen og musik, motorik og bevægelseskontrol.

Kun fantasien sætter grænser for spændende foredragsemner om hjernen.

Foredrag kan efter aftale også afholdes på engelsk.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Thomas Thaulov Raab, er du velkommen til at ringe eller sende en mail. Og hvis du beskriver dit arrangement i formularen herunder, vender vi tilbage med priser på Thomas Thaulov Raab. Bookingforespørgsel
thomas-thaulov-raab-bifald
Top

Modtag vores nyhedsbrev


Hvilke emner er du interesseret i?
×

Vil du høre nyt fra os?

Ja, tilmeld mig nyhedsbrevet